Mogelijke allergische reacties tijdens Luxe Lashlift Set

Mogelijke allergische reacties tijdens Luxe Lashlift Set

Hoe herkent u allergische reacties bij wimperlifting?

Een allergie is een overgevoeligheid van het immuunsysteem voor prikkels waar de meeste mensen geen probleem mee hebben. Hoe langer u aan dit allergeen wordt blootgesteld, hoe sterker en geprononceerder de reactie zal zijn. Als u allergisch bent voor de wimperlift, kunt u last krijgen van zwelling, roodheid, irritatie en/of jeuk.

Zo doe je de allergietest:

Met een allergietest kunt u er zeker van zijn dat de wimperlift zonder allergische reacties zal verlopen. Idealiter voert u de allergietest 48 tot 72 uur voor de behandeling uit. Bij deze test brengt u afzonderlijke stoffen aan op de huid, bijvoorbeeld op de onderarm of achter het oor. Doe er dan een pleister overheen.
De allergietest moet worden uitgevoerd op alle producten die tijdens de behandeling worden gebruikt: Lijm, alle lotions, alle serums, wimper- en wenkbrauwverf en oxidatiemiddel. Als de allergietest positief is, is behandeling met deze producten niet mogelijk.

Na de behandeling: Hier is waar je op moet letten.

Nadat u de derde lotion heeft aangebracht, is het heel belangrijk dat u de huid rond de ogen en de wenkbrauwen met water reinigt. De wimpers moeten vrij zijn van kleur. Kam de wimpers voorzichtig uit met het wimperborsteltje. Kam hiervoor de wimpers uit elkaar en verwijder de kleur en resten van de derde lotion. Kam ook de wenkbrauwen met het wimperborsteltje. Alles moet schoon zijn, want kleurresten en resten van de derde lotion die op de wimpers zijn opgedroogd, kunnen later een allergische reactie veroorzaken. Hetzelfde geldt voor de wenkbrauwen. Aangezien u uw ogen 24 uur niet mag wassen, mogen uw wimpers niet aan elkaar vastzitten.