Dit is wat je kunt doen als je veel huilt

Dit is wat je kunt doen als je veel huilt

De Luxe Wimperlift is zeer uitdagend voor zeer waterige ogen. Het resultaat is vaak ook niet veelbelovend, want alles wordt helemaal nat.

Daarom laten we je in dit artikel zien waarom je ogen zo kunnen tranen tijdens een wimperlift en wat je eraan kunt doen.

De lijm komt in de ogen

Het is ook mogelijk dat u tijdens de behandeling uw ogen een beetje open hebt gedaan en dat er producten zoals de wimperlijm in uw ogen terecht zijn gekomen. De lijm bevat alcohol, wat dampen veroorzaakt wanneer je de wimpers vastzet op het siliconen kussentje. Deze dampen irriteren het oog, vooral als je een beetje gevoelig bent. Dan begin je natuurlijk meteen te scheuren.

Andere redenen voor tranende ogen

Uw ogen kunnen ook tranen als de lamp te fel is. In dat geval moet u de lamp iets minder fel zetten en zo richten dat hij niet frontaal in het oog schijnt.

Verschillende ziekten zoals diabetes mellitus, schildklierproblemen of reuma, maar ook verwondingen, kunnen eveneens waterige ogen veroorzaken.

Soms kan het zijn dat je gewoon moe, ongerust of opgewonden bent, waardoor je ogen automatisch gaan tranen. Zorg daarom voor een ontspannen sfeer in uw behandelkamer. Mooie, rustige muziek en een warme deken zorgen ervoor dat je volledig kunt ontspannen en liefst zelfs in slaap kunt vallen.

Wat moet je doen als je veel huilt?

Als u tijdens de behandeling tranen begint te krijgen, kunt u beter helemaal niet reageren. Je merkt het misschien niet eens op dat moment. Maar als je je ervan bewust wordt, zul je automatisch en onbewust nog meer scheuren.

U kunt de tranen voorzichtig wegvegen met een wattenstaafje. Als de ogen blijven tranen en niet stoppen, laat het oog dan ongeveer 5-10 minuten met rust. Blijf aan het andere oog werken tot het tranende oog gekalmeerd is.

Als uw ogen echter veel beginnen te tranen voordat u iets hebt gedaan, kan dit een aanwijzing zijn dat u droge ogen hebt. In dat geval moet je naar een dokter.