Luxe wimperlift tijdens zwangerschap

Luxe wimperlift tijdens zwangerschap

Het is heel begrijpelijk dat zwangere mensen ook mooi gebogen, natuurlijke wimpers willen. Tegelijkertijd besteedt men in deze periode bijzondere aandacht aan de gezondheid. Daarom rijst de vraag: Is wimperbehandeling mogelijk tijdens de zwangerschap?

Elke zwangerschap is anders


We zeggen het maar meteen: er is geen algemeen antwoord op de vraag of u de Luxe wimperlift tijdens de zwangerschap moet uitvoeren. In een gevorderde zwangerschap kunnen we aannemen dat de behandeling de foetus niet zal schaden. Als de organen van het ongeboren kind echter nog niet volledig gevormd zijn, moet bijzondere zorgvuldigheid worden betracht. We werken immers met producten zoals wimperlijm die in direct contact staan met de huid. Daarom adviseren wij elke zwangere klant om hierover eerst met haar arts te praten. Bovendien kan elke zwangerschap anders zijn en kan elke zwangere vrouw anders reageren op de enorme hormonale veranderingen.

De rol van hormonen in de Luxe Wimperlift tijdens de zwangerschap

Net als tijdens de menstruatie en de menopauze kunnen de hormonen tijdens de zwangerschap op hol slaan. Ongeveer vanaf de tweede helft van de zwangerschap stijgt de oestrogeenspiegel sterk. Hierdoor worden de wimpers voller en langer omdat de groei van de wimpers wordt versterkt. Dit verlengt ook automatisch de wimpercyclus. Dit betekent dat er minder wimpers uitvallen. In eerste instantie klinkt dit geweldig en veelbelovend voor een mooi resultaat van de Luxe wimperlift. Er kunnen echter nog steeds schommelingen in de hormoonhuishouding optreden, waardoor plotseling meer wimpers uitvallen en het resultaat van de wimperlift verdwijnt.